نخست از همه سلامها و تمنیات نیکم را به همه زنان قهرمان و باشهامت سرزمین ما که در طول تاریخ کشورمان در بدترین شرایط زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، با قامت استوار، کانون خانوادهشان را نگه داشتند و به عنوان فرشتگان راه صلح و نجات، دینشان را به عنوان دستگیران راه علم و دانش و پرستاران غمخوار در کنار مردان جامعهشان با افتخار و سربلندی انجام دادهاند، تقدیم مینمایم.
بیست و پنجم نوامبر روز بینالمللی محو خشونت علیه زن به عنوان نقطه عطف در تاریخ زندگی زنان در جهان نگریسته شده است و به عنوان اولویتهای کاری برای تأمین حقوق و جایگاه والای زنان در جامعه بشری به آن توجه خاص صورت گرفته است.
خداوند(ج) در قرآن کریم در سوره نساء در پاره پنجم میفرماید:
ترجمه: زندگی بکنید با خانمها به طریقه خوب و احسن
و نیز حدیث مبارک چنین میفرماید: «استوصو بالنساء خیراً»
ترجمه: به زنان به خیر و نیکی وصیت بکنید.
دین اسلام برای اولین بار به زن مقام خاصی داد که حق مالکیت یکی از عمدهترین شاخصهای آن میباشد. زنان نخبه از صدر اسلام تا کنون رهبران فکری و عملی جامعه بودهاند. من شخصاً و به حکم وظیفه برای رسیدن به این هدف تلاش میکنم و از همه دستاندرکاران کشور نیز یاری میطلبم.
زنان افغان در طول تاریخ کشور ما با آنکه از جایگاه خاص عنعنهیی در کانون خانواده به عنوان مادر، همسر، خواهر و دختر برخوردار بودهاند ولی برعکس در همین جامعهی افغانی مصیبتهای فراوانی نیز متوجه زنان افغان گردیده است. متأسفانه پدیدهی شوم خشونت علیه زن، روان جامعهی افغانی را افسرده و متأثر ساخته است. اعمال زشتی چون قطع دست و بریدن بینی و سایر شکنجهها در کانون خانواده و زندگی اجتماعی قابل قبول نبوده، هویتمان را خدشهدار و ما را به نسل قرون اولیه زندگی بشری نامزد مینماید؛ در حالی که زنان امروز به عنوان قشر زندگیساز در جامعه بشری از جایگاه خاصی برخوردار میباشند.
من یقین دارم که اشتراک وسیع زنان در ساختار نظام حکومتداری، میتواند ما را بیشتر از پیش به آرمانهای صلح، تأمین عدالت و رفاه همگانی نزدیک سازد. مسلماً یکی از وظایف حکومت وحدت ملی نه تنها محو خشونت علیه زنان کشور ماست بلکه سهم خواهران عزیز کشور ما در ساختار نظام را نیز که از حمایت وسیع زنان آگاه کشور ما برخوردار است، حفظ خواهد کرد. این نویدی است که زنان کشور ما نه به عنوان نسل دوم، بلکه به عنوان نسل بالنده و باافتخار در کنار مردان برای ساختن کشورشان سهم فعال خواهند داشت.
محو خشونت علیه زنان در برنامههای اساسی حکومت جا دارد. تلاش خواهیم کرد که محو خشونت علیه زن توسط دولت و نهادهای مرتبط، با همکاری و همیاری فعالان حقوق زن، حقوق بشر، نهادهای عدلی و قضایی و شورای ملی به مرحله اجرا و تطبیق قرار گیرد. همچنین ما مصمم هستیم که محو این پدیدهی شوم خشونت با در نظرداشت حمایت همهی بزرگان، عالمان دین، جامعه مدنی و همهی اقشار جامعه به سرعت پیگیری شود؛ زیرا تعلل در این عرصه فرهنگ افغانی ما را برای تأمین حقوق مشروع و تأمین عدل و انصاف، زیر سؤال خواهد برد.
بنابراین این وظیفه ماست که زنان باافتخار سرزمین ما با خاطر آسوده در فضای امن و آسایش زندگیشان را سپری نمایند.
خواهران عزیز! شما که ستون جامعهی بشری هستید، نگذارید اطفالتان بیسواد بماند. اگر به پسرانتان توجه دارید، به دخترانتان توجه زیادتر داشته باشید، زیرا سواد یک نسل زن، پنج نسل دیگر را باسواد میسازد؛ و این آینده دختران شما را تضمین مینماید.
خوشبختانه نقش فعال زنان در ساختار نظام کنونی نویددهنده آن است که با اشتراک وسیع زنان در امور ساختارهای زیربنایی اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میتوان بر محو خشونت علیه زنان در کوتاهترین ایام به موفقیتهای چشمگیری نایل آمد. به امید آن که این پدیده زشت و نامیمون برای همیشه از سرزمینمان ریشهکن گردد و خانوادهها با محبت در کنار همدیگر زیست نمایند.
برای همه شما از پروردگار بزرگ سلامتی، سعادت و موفقیتهای بزرگ استدعا مینمایم.
محمد اشرف غنی
رئیس جمهوری اسلامی افغانستان